tv voor buiten

tv voor buiten tips & adviezen voor de juiste televisie

Het is hartje zomer en een hoop mensen zitten buiten in de tuin. Een fijne manier om de dag dan door te komen is door buiten tv te kijken. Maar is er een speciale tv voor buiten? Vandaag ga ik het over deze televisies hebben en geef ik je een aantal tips zodat jij ultiem kunt genieten deze zomer!

 

TV voor buiten

Er zijn meerdere manieren om buiten naar te je televisie te kunnen kijken, hieronder de meest gebruikte manieren:

 • een waterdichte tv in de tuin
 • tv buiten onder overkapping
 • waterdichte tv kast/ waterdichte tv behuizing in de tuin
 • beschermhoes tv voor buiten
 • tv kijken door het raam

 

Wat is interessant voor jou?

Waarschijnlijk heb je zelf al nagedacht over een manier om buiten tv te kijken. Ik zal daarom wat aanvullende informatie geven over bovenstaande opties zodat je kunt beslissen of een van deze manieren bij jou past.

 

tv voor buiten

 

waterdichte tv voor buiten

Dit is misschien wel de beste optie als je alleen opzoek bent naar een goede televisie voor buiten. Je hoeft hem niet binnen te zetten, zelfs niet in de regen en temperatuur zal ook geen probleem zijn. Het grote nadeel aan dit soort televisies is de prijs, je zit echt gauw over de 800 euro voor een redelijk kleine versie. Een ander nadeel is dat de kans op diefstal aanwezig is als je je tv zo buiten laat staan. Ik zou dit dus alleen aanraden als je een ruim budget hebt en je niet veel zorgen hebt over diefstal.

Tv buiten onder overkapping

Deze optie is denk ik het beste omdat je hiermee veel ruimte hebt in budget, er weinig tot geen installatiekosten zijn en je de tv ook ergens anders neer kunt zetten als je dat wilt. Een aantal tips die ik hierbij mee zou geven:

 • maak het niet té duur, er is meer kans dat deze tv stuk gaat dan de televisie in je woonkamer
 • een smart tv kan interessant zijn omdat je dan via wifi in je tuin op de tv naar bijvoorbeeld Netflix of uitzending gemist kunt kijken. (scheelt kabels etc)
 • denk na over een waterdichte tv kast of eventueel waterdichte tv behuizing
 • ook een beschermhoes voor buiten voor je tv kan helpen bij het tegengaan van krassen en vocht

Ik zal onderaan het artikel een aantal opties geven zodat je weet in welke richting je moet zoeken.

 

Waterdichte tv kast

Een optie wanneer je graag je tv buiten wilt laten staan is een waterdichte tv kast. Hiervoor moet je contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf. Vaak leveren deze bedrijven ook de bescherming van bijvoorbeeld digitale reclameborden. Verwacht niet dat je goedkoop uit bent, afhankelijk van je wensen kan de prijs flink oplopen.

 

Een waterdichte beschermhoes

Een andere optie is een beschermhoes kopen of maken die je vervolgens over je tv kunt doen. Hierdoor is er in ieder geval enige bescherming. Ik raad dit zelf niet aan omdat het niet zorgt dat je tv elke bui weerstaat. Maar mocht je van plan zijn je tv buiten onder een afdakje of iets dergelijks te zetten, dan kan dit wel een mooie toevoeging zijn.

 

Buiten tv kijken door het raam

Dit is misschien de meest eenvoudige optie maar zeker geen slechte! Als je geen zin hebt om een geld uit te geven aan een nieuwe televisie of misschien geen overkapping in je tuin hebt. Dan is misschien wel het makkelijkste om televisie te kijken door het raam. Zolang je raam niet te veel spiegelt door de zon kun je prima naar je scherm kijken ook al zit er een raam tussen. Het probleem wat je kunt hebben is dat je geen geluid hoort maar tegenwoordig heb je draadloze speakers die hierbij kunnen helpen.

 

TV’s voor buiten

Voor de duidelijkheid zeg ik nogmaals dat dit geen waterdichte tv’s zijn. Ik geef deze tv’s als tips wanneer je van plan bent de tv buiten onder de overkapping te zetten.

 • Als eerste de HITACHI 43HK5W64, een smart tv met een 43 inch(109 cm) beeldscherm. Deze tv beschikt over Ultra HD en geeft dus zeer scherp beeld en heeft Wifi en Bluetooth connectie waardoor hij makkelijk te verbinden is. De prijs ligt net onder de 400 euro, afhankelijk van je budget kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een kleinere (goedkopere) versie.
  bekijk bij bol.com
 • Als de tweede de Phillips 43PFS5803, ook een smart tv met een 43 inch scherm. Dit maal is de tv van het bekende merk Phillips. Het scherm beschikt over Full HD en een sterk punt aan deze televisie is de A++ waardering als het gaat om duurzaamheid. De prijs ligt net onder de 370 euro.
  bekijk bij bol.com
 • Als laatste de FINLUX FL4323SMART, deze smart tv beschikt over Full HD en is betrouwbaar. Ook dit beeldscherm is 43 inch en de prijs is het grootste pluspunt aan deze televisie, namelijk 299 euro. (op dit moment)
  bekijk bij bol.com

 

 

Hopelijk heeft dit artikel geholpen bij je zoektocht naar een tv voor buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *