beste home cinema set

Beste home cinema set

Wat is nou de beste home cinema set die ik kan kopen? Een logische vraag met een antwoord dat niet voor iedereen gelijk is. Daarom zal ik in dit artikel naar een aantal goede opties verwijzen en uitleggen waar je op moet letten.

Scroll naar beneden om gelijk naar de aanraders voor beste home cinema set te gaan!

 

Wat is een home cinema set?

Voordat we het hebben over wat nou de beste home cinema set is en waar je op moet letten is het goed om nog even kort stil te staan bij wat zo’n set nou precies is. Het gaat eigenlijk vooral om het geluid, je krijgt bij een set namelijk een receiver, vaak een subwoofer en een aantal geluidsboxen of een soundbar. Met de receiver kun je de set aansluiten op je tv maar ook op andere apparaten zoals een Playstation of Xbox.

Een punt wat ik graag wil delen met jullie is het cijfer wat vaak voor een home cinema set staat, bijvoorbeeld: Panasonic SC-BTT465EG9 Р5.1 Home cinema set.
Ik heb het cijfer voor de duidelijkheid vet/dik gemaakt. Dit cijfer geeft aan hoeveel speakers je bij je set krijgt. In dit geval staat er 5.1, je krijgt dan 5 speakers en een subwoofer.

Hier een duidelijk overzicht:

 • 2.1 betekent 2 speakers en een subwoofer
 • 5.1 betekent 5 speakers en een subwoofer
 • 7.1 betekent 7 speakers en een subwoofer

 

Wanneer een home cinema set?

Nu je weet wat het is, is het ook handig om te weten wanneer je er iets aan hebt. Als je tv, series en films kijkt is een set iets voor jou. Zeker als je met enige regelmaat een Netflix avondje hebt kan een home cinema set je echt veel extra’s bieden. Verder zullen ook gamers nog wat aan een set kunnen hebben, al is een speciale gaming headset waarschijnlijk wel de verstandigere keuze. (ook vaak een stukje goedkoper)

 

Wat is de beste home cinema set?

Zoals ik net al zei is het antwoord voor de meeste mensen niet gelijk. Het is daarom belangrijk dat je eerst duidelijk weet wat voor jou de belangrijkste eisen zijn. Vraag jezelf bijvoorbeeld eens af wat je budget is en of jouw beste home cinema set draadloos moet zijn. Hieronder zal ik kort een aantal punten opsommen die belangrijk kunnen zijn bij het kiezen van een home cinema set:

 • wat is mijn budget?
 • waar zal ik mijn set voornamelijk voor gebruiken?
 • moet ik opzoek naar de beste draadloze home cinema set, of is een bedrade versie ook goed?
 • hoeveel speakers wil ik?
 • waar zal ik mijn set neerzetten? (slaapkamer, woonkamer etc…)

 

Dan nu tijd voor een aantal aanraders. Ik zal hiervoor in willekeurige volgorde een aantal goede keuzes noemen in verschillende prijsklassen.

 

Beste home cinema sets

 

De Sony BDV-N7200W -5.1

prijs: 569 euro

 

beste home cinema sets

 

Als eerste de Sony BDV N7200W, een cinema set met 5 speakers en 1 subwoofer. (en receiver natuurlijk) Ik zal eerst kort een aantal eigenschappen opnoemen:

 • ingebouwde 3D Blu-ray-speler
 • draadloos (bluetooth, NFC,WiFi maar ook DLNA)
 • 2 HDMI ingangen
 • 1 HDMI uitgang
 • 600 watt
 • High Resolution Audio

De BDV N7200 W van Sony wordt geleverd met speakers aan de voorkant links, rechts en in het midden. Daarnaast heb je 2 draadloze speakers die achter je kunnen staan, er lopen dus geen draden door je kamer. Daarnaast komt er met dit pakket een subwoofer en receiver.

Wanneer je deze set uit de doos haalt, wat overigens een flink pakket met spullen is, wijst het installeren zichzelf. Een advies wat ik wel mee zou geven is het aanpassen van het geluid, uit de doos is het geluid oke maar je kunt het zelf op eigen voorkeur nog een stuk beter instellen. (bekijk hier eventueel de handleiding voor) Dit zorgt dat je nog meer plezier haalt uit deze cinema set!

Als ik dan naar de prijs/kwaliteit verhouding kijk kan ik niet anders zeggen dan dat je waar voor je geld krijgt. Het geluid is zeer goed, kwaliteit van de apparatuur is goed en ook de prijs zelf is zeker niet duur te noemen binnen de wereld van home cinema sets.

 

-bekijk bij bol.com

 

 

De LG LHB625

prijs: 249 euro

 

goede home cinema set

 

Dan de LG LHB625, het budget model in deze lijst. Deze home cinema set van LG komt met 5 compacte speakers en het grootste voordeel is natuurlijk de voordelige prijs. Een logische vraag die je jezelf zult stellen is waarschijnlijk of de kwaliteit nog wel volstaat. Het antwoord hierop is ja, de kwaliteit van de LHB625 ligt een stuk boven zijn prijsklasse. Ben je echter opzoek naar het beste van het beste, dan zal deze home cinema set niet voldoen aan al je eisen.

kort een aantal eigenschappen van deze 5.1 home cinema set:

 • bedrade speakers
 • geen wifi, wel bluetooth verbinding
 • ingebouwde 3D blu-ray-speler
 • 1 HDMI uitgang
 • GEEN HDMI ingang
 • 1000 watt

Dit is een wat kleinere set in formaat, de boxen zijn iets kleiner maar de subwoofer is nog wel een flinke verschijning. Waar rekening mee gehouden moet worden is dat de luidspreker snoertjes iets aan de korte kant zijn. Ook is het belangrijk om te weten dat deze set geen WiFi heeft.

Al met al denk ik dat dit een goede home cinema set is voor mensen die opzoek zijn naar een instapmodel of niet verwachten zeer veel gebruik te gaan maken van de set. De prijs/kwaliteit is geweldig, ben je opzoek naar absolute kwaliteit? Kijk dan nog even verder.

 

-bekijk bij bol.com

 

De Onkyo HT-S9800THX

prijs: 1175 euro

 

 

beste home cinema set 2018/2019

 

Dan de Onkyo HT S9800 THX, een top keuze als je het mij vraagt. Wat kwaliteit betreft zit je met de HT S9800THX helemaal goed. De 7 boxen en subwoofer leveren bijzonder goed geluid en maken de bioscoopbeleving die beloofd wordt echt waar. (ik ben zelf nogal enthousiast over dit model)

Deze set is draadloos, op de subwoofer na en heeft een bluetoothbereik van 40 meter. Daarnaast beschikt de HT S9800THX over WiFi met DLNA, een usb-poort, Airplay en toegang tot meerdere streamingdiensten. (zoals spotify)

Hij komt met 7 HDMI ingangen en 2 HDMI uitgangen.

Als we het over audio hebben dan is het interessant om te weten dat er een ingebouwde DAC (Digital Audio Converter) in dit apparaat zit. Hierdoor wordt je geluid beter weergegeven zonder dat je daar zelf wat voor moet doen. Verder kan geluid Hi-Res worden afgespeeld, dit is de kwaliteit die ook in studio’s de standaard is. Kortom wanneer je opzoek bent naar geluid is dit een goede keuze.

Dan een nadeel aan deze beste home cinema set… de prijs. Ik denk dat de prijs zeker niet gek is voor de kwaliteit die je er voor terug krijgt. Ik kan me echter goed voorstellen dat dit een behoorlijke investering zou zijn. Mocht je dit net een stap te duur vinden maar wel opzoek zijn naar de kwaliteit die deze set te leveren heeft. Dan is het interessant om naar het ‘kleine’ broertje van de set te kijken, de¬†Onkyo HTS5805 – 5.1. Deze kost rond de 800 euro en heeft 5 speakers en een paar andere kleine verschillen. Ik zal hieronder ook een linkje naar deze set plaatsen zodat je zelf kunt afwegen of dit interessant is voor jou.

 

Onkyo HT S9800 THX 7.1

-bekijk bij bol.com

 

Onkyo HTS5805 – 5.1

-bekijk bij bol.com

 

 

Dit was mijn lijst met hopelijk voor jou ook een beste home cinema set! Vragen, opmerking of aanvulling? laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *