beste 55 inch tv

Beste 55 inch tv

Ben jij opzoek naar de beste 55 inch tv van dit moment? Dan gaat dit artikel je helpen! Ik zal het hebben over prijs, kwaliteit en geef 5 koopadviezen.

Opzoek naar de beste 55 inch tv voor jou

Als je op deze pagina belandt, zul je waarschijnlijk op zoek zijn naar een 55 inch tv en niet zomaar één. Je wilt de beste! Nu klinkt dit redelijk eenvoudig maar het vinden van de ‘beste’ tv is toch behoorlijk persoonlijk. Een gamer wil wat anders dan een Netflix-fanaat en een student heeft een ander budget dan een succesvolle ondernemer. Zo zullen mensen vaak op zeer verschillende televisies terecht komen, die uiteindelijk allemaal het beste zijn voor de persoon!

Wil je graag gelijk naar de koopadviezen, scroll dan naar beneden.

De prijs voor een 55 inch tv

Een televisie van 55 inch is een groot model, de beelddiagonaal is 140 cm. Hiermee gaat ook de prijs van de tv omhoog. Een degelijke tv zal vanaf ongeveer 800 euro te koop zijn en deze prijs loopt natuurlijk op afhankelijk van wat voor een extra’s je graag op de tv hebt. Over het algemeen is de beste 55 inch televisie voor eenieder te vinden voor tussen de 1000 en 2000 euro. Voor uitsluitend tv kijken en af en toe een serie zul je aan de lagere kant (lees 1000-1400) zitten, wanneer je van plan bent om intensief te gamen etc.. zul je aan de hogere kant (lees rond de 1500-… euro) zitten. Wil je het beste van het beste dan moet je denken aan 2000 of meer euro.

Eigenschappen van een goede tv

Zoals eerder al kort werd aangestipt is voor iedereen een andere tv het beste. Afhankelijk van waarom je een televisie koopt zul je op verschillende eigenschappen willen letten. Ik zal beginnen bij de afmeting, zoals dit artikel al zegt worden hier tv’s van 55 inch besproken. Het is belangrijk om zeker te weten dat dit past, mijn advies is dan ook meet van te voren alles goed na! (55 inch is 140 cm. Dit wordt gemeten over de diagonaal dus van de hoek linksboven naar de hoek rechtsonder.)

Tegenwoordig zijn er een hoop televisies die beschikken over 4k resolutie, dit betekent kort gezegd dat je nog scherper beeld hebt wanneer je tv kijkt. Een belangrijke opmerking hierbij is dat ‘gewone’ tv-programma’s nog geen gebruik maken van deze hoge beeldkwaliteit, wanneer je het nieuws kijkt zul je er dus niet veel van merken. Wanneer je regelmatig je Netflix-serie kijkt zul je dit verschil al wel merken en in de toekomst zal ook de tv-wereld overstappen op 4k resolutie.

Een smart tv-besturingssysteem zal voor een hoop mensen ook een interessante optie zijn. Hiermee kun je apps op je televisie zetten en ben je goed voorbereid op digitale televisie.

Tot slot is HDR (wat staat voor High Dynamic Range) iets wat je mag verwachten van de televisies van nu. Met deze technologie worden beelden nog realistischer doordat het kleurenbereik nog groter is dan bij een standaard tv.

Beste 55 inch tv aanraders

Hier zullen een aantal zeer goede opties worden gegeven per prijsklasse, prijs/kwaliteit staat hierbij centraal. Dit zijn televisies waar een ieder tevreden mee zal zijn.

Koopadvies rond de 2500 euro

De Samsung QE55Q90R

Een van de beste 55 inch televisies die je kunt kopen! De QE55Q90R is de grote jongen als het gaat om de nieuwe serie Samsung 4K Qled tv’s. Het beeld is belachelijk mooi (geen overdrijving) en de kleuren zijn zo zichtbaar dat ik, zeker op het begin, met verbazing naar het beeld zat te staren. Deze 55 inch televisie komt met een zogenaamde ‘One Connect Box‘, dit is een box waar je al je apparaten/snoeren/consoles aan kunt koppelen. Het voordeel hiervan is dat er nog maar 1 draad naar je tv hoeft, dat ziet er een stuk netter uit. Het design van de televisie is modern en minimalistisch, de randen van dit model zijn smal en hierdoor lijkt het scherm nog groter. (als dit toch niet groot genoeg is zijn er ook nog een 65 en 75 inch versie)
Algemene informatie:
– 55 inch (140 cm)
-4K (UHD) scherpte
-QLED
-100 Hz verversingssnelheid (goed voor films en games)
-4 HDMI poorten
-bluetooth
-wifi
-energieklasse B

De Samsung QE55Q90R is een zeer goede keuze en geldt echt als een van de beste 55 inch tv’s van dit moment. Natuurlijk mag je dit ook verwachten voor een stevige prijs, op het moment van schrijven kost dit model namelijk 2599 euro. Hoewel er al het een en ander besproken is, is er nog veel meer informatie te vinden over deze televisie. Als u meer wilt weten of de tv wilt bestellen, klik dan op onderstaande link.

-meer informatie

Koopadvies onder de 2000 euro

De LG OLED55B9PLA

De LG OLED55B9PLA is een OLED model waarmee LG in 2019 op de markt kwam. Het extreem goede beeld en het contrast tussen de kleuren zijn kenmerkend voor dit model. Door het OLED beeldscherm is de kijkhoek van de televisie heel groot. Je kunt hierdoor zowel voor het beeld als schuin naast het beeld alles op het beeldscherm ziet. Dit is heel handig voor bijvoorbeeld het kijken van een voetbalwedstrijd of Formule 1 race, met vrienden!
Algemene informatie:
-55 inch (140 cm)
-4K (UHD) scherpte
-OLED
-100 Hz verversingssnelheid
-4 HDMI poorten
-wifi & bluetooth
energieklasse A

Als je opzoek bent naar de beste 55 inch tv dan is dit absoluut een goede keuze! Op het moment van schrijven kost deze tv 1789 euro. Voor meer informatie of voor het bestellen van de televisie kun je op onderstaande link klikken.

-meer informatie

De Samsung QE55Q85R

De QE55Q85R is een topklasse QLED tv van Samsung. Ook dit model komt met een ‘One Connect Box’, de box waar je je kabels en apparaten op aan kunt sluiten en met nog slechts 1 kabel hoeft te verbinden aan je televisie. Zoals eigenlijk verwacht mag worden in deze prijsklasse is het beeld extreem goed en ook de kleuren zijn weer bijzonder mooi weergegeven op het beeldscherm. Deze televisie is zeer geschikt voor dagelijks gebruik, gamen en voor het kijken van series of films.
Algemene informatie:
-55 inch (140 cm)
-4K (UHD)
-QLED
-100 Hz verversingssnelheid
-4 HDMI poorten
-wifi & bluetooth
-energieklasse B

Op het moment van schrijven kost de televisie 1699 euro. Voor meer informatie of om de televisie te kopen kun je op onderstaande link klikken.

-meer informatie

Koopadvies onder de 1500 euro

De Phillips 55OLED754

Voor de beste 55 inch tv onder 1500 euro is de Phillips 55OLED754 een goede keuze. Zoals uit de naam al blijkt is het een OLED televisie, de beeldkwaliteit van dit model is dan ook zeer goed te noemen. Doordat het een smart tv is kun je ook makkelijk gebruik maken van apps als Netflix en Youtube. Het design van deze Phillips is modern en het beeld is zeer dun. De televisie beschikt niet over het allerbeste geluid, mijn advies zou dan ook zijn om deze tv in combinatie met een soundbar te kopen!
Algemene informatie:
-55 inch (140cm)
-4K (UHD)
-OLED
-100 Hz verversingssnelheid
-4 HDMI poorten
-wifi & bluetooth
-energieklasse B

De Phillips 55OLED754 is een prima keuze wanneer je opzoek bent naar de beste 55 inch tv onder 1500 euro. Zeker in combinatie met een soundbar is dit een televisie waar je geweldig mee naar films en series kunt kijken. Op het moment van schrijven kost deze tv 1399 euro. Voor meer informatie of om deze Phillips te bestellen kun je op onderstaande link klikken.

-meer informatie

De Samsung QE55Q70R

Als tweede keuze voor de beste 55 inch tv onder 1500 euro heb ik gekozen voor de Samsung QE55Q70R. Deze televisie van Samsung geeft kleur zeer goed weer en heeft een mooi beeld. De kijkhoek van het scherm is echter wel beperkt, als je schuin van de televisie zit zal de beeldkwaliteit achteruit gaan. Het geluid van de tv is mooi warm en door de ‘anti-glare’ op het scherm heb je weinig last van de zon op je beeldscherm.
Algemene informatie:
-55 inch (140cm)
-4K (UHD)
-QLED
-100 Hz verversingssnelheid
-4 HDMI poorten
-wifi & bluetooth
-energieklasse B

Op het moment van schrijven kost deze televisie 1188 euro. Voor meer informatie of om de tv te bestellen kun je op onderstaande link klikken.

-meer informatie


Hopelijk heeft dit artikel geholpen bij het vinden van jouw beste 55 inch tv! Als je vragen hebt of opmerking kun je altijd reactie plaatsen onder dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *