beste 4k tv voor gamen

Beste 4k tv voor gamen

Ben jij opzoek naar de beste 4k tv voor gamen? In dit artikel geef ik je tips & adviezen zodat je het beste uit je games haalt!

 

Beste 4k tv voor gamen, waar moet je op letten?

Heel logisch is natuurlijk te letten op de kwaliteit van het beeld, de minimum hiervoor is tegenwoordig 4k of UHD kwaliteit. Door deze beeldkwaliteit kun je namelijk optimaal genieten van je games. Maar wat ook belangrijk kan zijn, is een snelle beeldverversing. Beeldverversing wordt weergegeven in Hertz, afgekort Hz en geeft aan hoeveel beeldjes er worden weergegeven in een seconde. Als je games speelt zul je veel snel afwisselende beelden hebben, door een hoge beeldverversing loopt die afwisseling veel vloeiender over van het eerste naar het volgende beeld. Daarnaast en zeker niet onbelangrijk, is dit ook beter en rustiger voor je ogen.

Wat moeilijk kan zijn, is dat de beeldverversing bij games ook niet te hoog mag zijn. Als dit zo is kan er vertraging in het beeld ontstaan en dat wil je natuurlijk ook niet hebben.

Hoeveel Hertz (Hz) tv voor gamen?
Al met al zou ik daarom aanraden om bij het zoeken naar je beste 4k tv voor gamen te gaan voor een beeldverversing van 50 of 100 Hz. Hierbij kun je nog rekening houden met de intensiteit van de games die je wilt spelen. Bij een shooter zal 100 Hz iets prettiger zijn vanwege de actie en snelheid van het spel maar ook persoonlijke voorkeur speelt hierbij een belangrijke rol. 

Hoe groot is het scherm van de beste game tv?
Het schermdiagonaal oftewel hoe groot moet je tv zijn? Dit is eigenlijk voor iedereen verschillend, zo vind ik het zelf fijn om op een groot scherm (49 inch) te gamen. Maar ik ken ook mensen die voorkeur hebben voor een wat kleiner scherm. Denk hier van te voren goed over na en meet ook alles goed op voordat je een tv koopt! In de aanraders zullen straks tv’s staan met een wat groter schermdiagonaal, dit zijn slecht aanraders en een maatje kleiner of groter is heel eenvoudig aan te vinken. ( De schermdiagonaal heeft meestal een flinke invloed op de prijs, een maatje kleiner kan dus al voor een hele andere prijs zorgen.)

Input lag & response time
Ook zijn er nog een aantal snelheden die er toe doen, dit wordt nogal technisch dus ik zal je er niet te veel mee lastig vallen maar ‘input lag’ is een term die je bij de tv’s zult zien staan en denk hierbij hoe lager hoe beter. Ook response time is iets om rekening mee te houden en hiervoor geldt probeer het onder de 50 milliseconde en het liefst rond of onder de 20 ms te houden.

Om een televisie te vinden die aan al deze eisen voldoet moet je vaak even zoeken, daarom heb ik zelf een aantal televisies uitgezocht waarvan ik durf te stellen dat je er prima op kunt gamen! Uiteraard zal het budget ook van invloed zijn op de prestaties van de tv. Ik heb daarom geprobeerd om in verschillende prijsklasse een tv te vinden die als beste game tv omschreven kan worden. 

(Duidelijke verschillen tussen de tv’s zul je in veel gevallen pas merken op professioneel niveau.)

 

 

Aanraders Beste 4k tv voor gamen

De Samsung UE55RU800

beste tv voor gamen

De Samsung UE55RU800 is een 55 inch (smart)televisie met een 4k beeldscherm en beschikt over HDR ondersteuning. Het interessante van deze keuze is dat er een speciale ‘game functie’ is die de input lag van de tv naar 15,4 ms brengt. Hierdoor is er bijna geen vertraging tussen het indrukken van een knop en de actie daarvan op je beeldscherm. Deze televisie heeft een beeldverversing van 100 Hz, en is hiermee zeer geschikt voor gamen en actiefilms. Hij beschikt over 4 HDMI poorten 2 USB aansluitingen, je kunt dus met gemak je consoles aansluiten.
Nadeel van deze tv is dat er geen aansluiting voor de koptelefoon heeft, wel beschikt de televisie over bluetooth.

Op het moment van schrijven is de prijs van de Samsung UE55RU800 799 euro. Voor meer informatie of om deze tv te bestellen kun je op de onderstaande link klikken.

-meer informatie

 

 

De Samsung UE43RU7440

beste tv gaming

De volgende optie is de Samsung UE43RU7440. Deze (smart)televisie is 43 inch en daarmee iets kleiner dan de andere opties. Hij beschikt over 3 HDMI poorten en een USB aansluiting. De beeldverversing is 50 Hz en heeft een input lag van 15,4 ms. Helaas heeft ook deze tv geen aansluiting voor de hoofdtelefoon maar ook deze smart tv beschikt over bluetooth.

Op het moment van schrijven is de prijs van deze televisie 599 euro en daarmee de minst prijzige keuze in de lijst. Voor meer informatie of om het model te bestellen kun je op onderstaande link klikken.

-meer informatie

 

 

De LG OLED55C9PLA

Als laatste optie de LG OLED55C9PLA, een OLED tv met bizar goed beeld. Deze 55 inch televisie heeft een input lag van 13 ms en een beeldverversing van 100 Hz. Daarnaast zijn er 4 HDMI aansluitingen en een USB poort aanwezig, deze combinatie maakt de tv uitermate geschikt om op te gamen. Ook deze tv beschikt over bluetooth en is een smart tv.

Vanwege de klasse waarin deze televisie zit (topklasse) is dit ook de duurste optie, op het moment van schrijven 1799 euro. Als dit binnen je budget valt is het absoluut een aanrader en zou ik je aanbevelen om op de onderstaande link te klikken voor informatie. Mocht dit (ver) buiten je budget vallen dan zijn de eerder genoemde opties natuurlijk alsnog zeer interessant.

-meer informatie

 

 

 

Hopelijk heeft dit artikel geholpen bij het vinden van de beste 4k tv voor gamen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *